Košík
0
0,00 Kč
Původ: Saccharomyces cerevisiae z Belgie
Charakteristika: Kvasinky Abbye jsou vhodnou volbou pro široké spektrum piv belgického stylu jako je Dubbel, Trippel a Quad. Vysoká alkoholová tolerance zajistí spolehlivé prokvášení a podpoří vůni a chuť těchto piv.
Typy piv: Dubbel, Trippel, Quad
Použití: | Belgian White, Belgian Blonde, Belgian Golden, Dubbel, Tripel, Quad |
---|---|
Sedimentace: | střední až vysoká |
Stupeň prokvašení: | vysoké |
Tolerance na alkohol: | 14% |
Teplota kvašení: | 17 - 25℃ |
Dávkování: | 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter) |
Skladování: | Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte. |
Návod k použití/rehydratace: | kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace. |
Převzato ze stánek www.lallemandbrewing.com |