LalBrew Abbaye™ 11g

LalBrew® Abbaye jsou kvasnice belgického původu. Mají schopnost fermentovat belgická piva s vysokým obsahem alkoholu a vytváří typickou kořenitost a ovocnost belgického a trapistického stylu. Při vyšších teplotách fermentace mohou být v aroma znatelné také tóny banánu a tropického ovoce. Při nižších teplotách produkují aroma tmavého ovoce a rozinek. 

99,00 Kč

Původ: Saccharomyces cerevisiae z Belgie

Charakteristika: Kvasinky Abbye jsou vhodnou volbou pro široké spektrum piv belgického stylu jako je Dubbel, Trippel a Quad. Vysoká alkoholová tolerance zajistí spolehlivé prokvášení a podpoří vůni a chuť těchto piv.

Typy piv: Dubbel, Trippel, Quad


Použití: Belgian White, Belgian Blonde, Belgian Golden, Dubbel, Tripel, Quad
Sedimentace: střední až vysoká
Stupeň prokvašení: vysoké
Tolerance na alkohol: 14%
Teplota kvašení: 17 - 25℃
Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)
Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.
Návod k použití/rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.
Převzato ze stánek www.lallemandbrewing.com